Ik ben Wout. Ik fotografeer concerten, leg verhalen vast, maak portretten, schiet voor artiesten en vereeuwig eigenlijk alles wat ik mooi vind. Dit doe ik vanuit een extreme obsessie voor beeld, en een onuitputtelijke passie voor het tot leven laten komen van momenten en verhalen. Ik zie schoonheid in het pure, alledaagse, en laat emotie de boventoon voeren in mijn foto’s.

Ik streef er met mijn foto’s naar het gevoel vast te leggen van de situatie waarin ik me op dat moment bevind. Met mijn beelden laat ik de kracht en kwetsbaarheid van de mensen voor mijn lens zien. Mijn werk is authentiek, er komt weinig poespas bij kijken, en mijn foto’s bevatten bovenal een hoog realiteitsgehalte.

Tijdens het maken en bewerken van mijn beelden, gebruik ik een ietwat vintage/retro invalshoek. Ik schiet overwegend digitaal, maar ben erg geïnteresseerd in analoge fotografie, en probeer het gevoel hiervan subtiel in mijn foto’s te verwerken. Ik vind dat veel foto's tegenwoordig te koud en te statisch zijn, waardoor een hoop gevoel verloren gaat. 

WOUT VAN HECK

© 2020